CCM Trofee - extern

Elk jaar kunnen studententeams zich inschrijven voor de CCM Trofee. De technici van CCM begeleiden ze met het ontwerp en de bouw van een snelle en nauwkeurige robot. Bovendien sponsort CCM met 750 euro de inkoop van de materialen. Het gaat om een ontwerp- en bouwopdracht die elk jaar anders is.

Op  http://www.ccm.nl/nl/assignment-2016/assignment-2016.html vindt u de technische informatie over de te ontwerpen robot 2016: DIVA, a Domestic Intelligent Vital Assistant. Geheel in de tijdsgeest ontwerpen de studenten een Room Assistant. Alle teams doorlopen het complete proces van concept tot werkend model, zoals bij CCM alle projecten verlopen. De disciplines mechanica, elektrotechniek en software zullen aan de orde komen tijdens de uitwerking. Vorm een team en doe mee aan de uiteindelijke wedstrijd tijdens de Dutch Technology Week in Eindhoven in mei 2016!     

 

Onderwijs en bedrijfsleven

Al 5 jaar biedt CCM telkens een nieuwe uitdaging voor studenten in Nederland, Duitsland en België in de studierichtingen werktuigbouwkunde, electro, software en mechatronica. Zij raken bekend met de verschillende projectfasen en ze kunnen hun eigen rol in het project ontdekken. Wij willen hiermee laten zien hoe mooi techniek kan zijn en hoe onderlinge samenwerking in het bedrijfsleven er aan toe gaat.

 

Inschrijven

Teams van Technische Hogescholen en Universiteiten kunnen zich vanaf nu inschrijven via e-mail: trofee@ccm.nl . Aan de wedstrijd kunnen alle jaren van de Universiteiten meedoen maar ze is speciaal geschikt voor eerste- en tweedejaars. Zie: http://www.ccm.nl/nl/trofee/ccm-trofee.html.